Fru Nielsens fedtfri boller
8 dl vand |
50 g gær |
1 - 2 tsk. salt |
200 g hvedeklid |
Ca. 1 kg hvedemel |
1. Gæren røres ud i lunkent vand. |
2. Hvedeklid og salt tilsættes. |
3. Tilsæt hvedemel til dejen kan æltes på bordet. |
4. Dejen hæver ca. 30 min. |
5. Dejen formes til boller evt. tilsat mere hvedemel. |
6. Ovnen tændes. |
7. Bollerne efterhæves ca. 30 min. |
8. Bollerne pensles med vand og bages ca. 15 min ved 225 grader. |
Hvis bollerne ikke skal bruges til frokostboller, kan der tilsættes 1 - 2 spsk. honning i pkt. 2 |
CHILIBOLLER
100 g semi-dried soltørrede tomater
1-2 spsk. Olie fra tomaterne
1 spsk. Tørret oregano
1 tsk. Tørrede, knuste chiliflager
20 g gær
2 dl vand
1 dl kogende vand
1 ½ tsk. Honing el. sukker
250 g hvedemel
1 ½ tsk. Salt
200 g fint durummel
olie til pensling
Hak tomaterne let groft, og rør dem med oregano, chili og olie.
Lad det trække en halv time.
Rør gøren ud i ½ dl koldt vand, og stil til side. Rør honning ud i kogende vand, tilsæt resten af det kolde vand, og rør hvedemelet i. Tilsæt gærblandingen, og rør godt. Tilsæt salt og chiliblandingen, og rør og ælt durummel i til en let fast dej, der slipper fingrene. Form til en bolle, og læg dejen i en oliesmurt skål. Lad dejen hæve tildækket 1 ½ time. Slå dejen ned, og form den til 12 boller, efterhæv 20 minutter, og pensl med olie. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 120 grader på næstøverste rille i 12-15 minutter, til bollerne er fint gyldne.